Utskriftsalternativer:

Bringebærbrus på den sunne måten (med kullsyre)

Mengde1 porsjonForberedelse10 minutter

Ingredienser
 400 gram bringebær (300-400 g pr pakke)
 40 gram uraffinert sukker
 0,50 dl myse
 1 ½ ts salt
 8 dl vann
Instruksjoner
1

La bringebærene bli litt tint før du setter i gang. Da blir det lettere å mikse de sammen.

2

Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin masse (ønsker du litt ingefærsmak, så er det bare å skjære ingefær i biter, og legge i blandingen).

3

Bland alt sammen i en stor bolle og dekk til med et klede.

4

La stå på kjøkkenbenken i 2 dager (romtemperatur). Dannes det skum, så er det bare å fjerne dette.

5

Etter 2 dager, så lar du blandingen renne gjennom en fin sil, eller et kjøkkenklede/nøttepose.

6

Hell ferdig silt saft over i glassflasker. Ikke fyll opp mer enn 70-80% av maks. Det dannes kullsyre og det krever at det er litt plass på toppen.

7

Lukk flasken(e), og sett det kjølig.

8

Drikken kan drikkes med en gang, men om den står i kjøleskap noen dager og uker, så blir den mer syrlig. Det blir også mer kullsyre om den står litt i kjøleskapet.

Næringsinnhold

0 porsjoner

Serving size


Amount per serving
Kalorier363
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 3g4%

Mettet fett 0.1g1%
Trans Fat 0.3g
Natrium 3508mg153%
Karbohydrat (totalt) 88g32%

Kostfiber 26g93%
Total Sugars 58g
Protein 5g

Vitamin A 4mcg1%
Vitamin C 176mg196%
Kalsium 8mg1%
Jern 16mg89%
Kalium 605mg13%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.