Utskriftsalternativer:

Kald kake med mokkamousse

Mengde1 porsjonForberedelse30 minutterTilberedningstid30 minutter

Ingredienser
Bunn
 100 gram hasselnøtter
 100 gram valnøtter
 50 gram smeltet ghee (klarnet smør)
 ½ ts vaniljepulver
 ½ ts kanel
 3 ss kokossukker
 4 stk dadler (uten sten)
Mousse
 34 dl kokosmelk (primært den tykke massen)
 3 ss kokosolje
 0,50 dl sterk kaffe
 4 ss kokossukker (eller vanlig sukker)
 ½ ts vaniljepulver
 1 ts xanthangum (alternativ: 6 plater gelatin)
Instruksjoner
1

Bland alt til bunnen i en food processor. Tilsett eventuelt noen ss vann slik at deigen blir klissete.

2

Trykk deigen ut i en rund kakeform (f.eks 18 cm), og sett i fryser.

3

Bland alt til moussen, unntatt xanthangum, i en blender på rolig tempo.

4

Miks så inn xanthangum på rolig tempo i noen sekunder. Massen skal bli tykkere og "tyngre".

5

Ta kaken ut av fryseren, og hell moussen over kakebunnen. Settes i fryser i 2 timer.

6

Kan stå i kjøleskap i flere dager.