Utskriftsalternativer:

Kjeks med sjokoladebiter

Mengde1 porsjonTilberedningstid25 minutter

Ingredienser
 130 gram cashewmel
 75 gram havremel
 30 gram kokossukker
 ¼ ts havsalt
 0,40 dl lønnesirup
 1 ss vann
 1 ts vaniljeekstrakt
 50 gram mørk sjokolade (hakket i små biter)
Instruksjoner
1

Sett ovnen på 150 grader.

2

For å lage mel av cashew, så er det bare å mikse nøttene i en blender til de er pulverisert. Havremel får du kjøpt i butikken. Eventuelt kan du mikse havregryn i blenderen til de er omgjort til mel.

3

For hånd: rør sammen melet, kokossukkeret og saltet.

4

Tilsett lønnesirup, vann, vanilje og rør godt for hånd. Du kan også mikse i en kjøkkenmaskin om du ønsker det.

5

Hvis du må, så tilsett 1 ss til med vann. Det skal helst ikke være nødvendig.

6

Tilsett hakket sjokolade, og rør godt.

7

Ta ut ca 1 ss deig og klatt ned på et stekebrett som en kjeks. Lag ca 0,5 cm høye kjeks.

8

Stekes i ca 8-10 minutter, til kjeksene begynner å se lysebrune ut.

9

Må avkjøles en del før de kan spises (da stivner de litt).

Næringsinnhold

Porsjonstørrelse 1 stor porsjon


Mengde per porsjon
Kalorier 1508Kalorier fra fett 639
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 71g110%

Mettet fett 16g80%
Transfett 31g
Natrium 497mg21%
Kalium 1127mg33%
Karbohydrat (totalt) 166g56%

Kostfiber 14g57%
Sukker 79g

Vitamin C 1%
Kalsium 17%
Jern 81%

* Prosentvis daglige verdier er basert på et kosthold på 2000 kalorier. Din daglige verdi kan være høyere eller lavere avhengig av kaloribehov.