Utskriftsalternativer:

Pærepai med kanelsaus

Mengde1 porsjon

Ingredienser
 85 gram mandelmel (1 kopp)
 15 stk dadler
 ½ ts salt
 0,50 dl vann
Fyll
 2,50 dl mandelmelk (1½ kopp)
 15 stk dadler
 1 ss sitronjuice
 1 ts vaniljeekstrakt
 ½ ts kanel
  ts ingefær (krydder)
 ¼ ts salt
 5 ss smeltet kokosolje
 2 stk pærer
 (gelatin, om du ønsker å ha den stiv hele tiden)
Instruksjoner
Bunnen
1

Miks melet, dadler og saltet i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt vann hvis deigen ikke sitter sammen skikkelig.

2

Press dette ned i en paiform eller 15 cm springform, slik at det blir opp etter kantene og plass til fyllet i midten. Sett kjølig.

Fyll
3

Miks alt til fyllet i en blender, unntatt pærene og kokosoljen (ønsker du den stiv hele tiden, så kan du tilsette gelatin nå. Jeg har gelatin i pulverform, og ville brukt 1-2 ss i denne blandingen).

4

Sett så ned hastigheten til lav, og tilsett kokosoljen. Miks dette inn i blandingen.

5

Skrell og skjær pærene i terninger, og legg disse i bunnen av paiformen.

6

Tilsett kanelsausen oppi.

7

I fryser i minst 2 timer før servering.

MERK
8

Kaken faller lett sammen hvis den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser for å oppbevare den.