Utskriftsalternativer:

Sjokoladekake med quinoa

Mengde4 porsjonerForberedelse20 minutterKoketid40 minutterTilberedningstid1 time

Ingredienser
  kopp ukokt quinoa
 4 stk egg
  kopp kokosmelk (eventuelt vanlig melk)
 ½ ts vaniljesukker (kan droppes)
 ¾ kopp smeltet smør
 1 kopp kokossukker (eller annen søtning)
 1 kopp kakaopulver
 1 ts bakepulver
 ½ ts natron
 ½ ts salt
Instruksjoner
1

Ovnen settes på 180 grader.

2

Kok opp en kjele med vann, legg i quinoa. Legg på lokk, reduser varme, og la den trekke i ca 10 minutter.

3

Legg bakepapir i en kakeform på 25 x 20 cm eller smør den med fett.

4

Sil av vannet når quinoaen er ferdig.

5

Legg kokosmelk, egg, vaniljesukker, quinoa og smeltet smør i en blender og bland sammen til det blir en fin og jevn masse.

6

Bland sammen kokossukker, bakepulver, salt, kakaopulver og natron i en annen bolle.

7

Bland det som er i blenderen sammen med det som er i bollen. Blandes med en slikkepott.

8

Tøm røren over i kakeformen.

9

Stekes på 180 grader i ca 40 minutter, midterste rille (kan stekes i nedre del også).

Tips
10

Oppskriften bruker "kopper" som mål. Ta utgangspunkt i en normal kopp, og bruk denne til alle ingrediensene, så får du riktig forhold mellom alt. Eventuelt kan du kjøpe et målebeger som bruker kopp.

Næringsinnhold

0 porsjoner

Serving size

1 kake