Kjeks og boller

Kjeks med sjokoladebiter

Her følger en oppskrift på herlige kjeks med sjokoladebiter.

Mengde1 porsjonKategoriKjeks og bollerVanskelighetMedium
Tilberedningstid25 minutter

Ingredienser
 130 gram cashewmel
 75 gram havremel
 30 gram kokossukker
 ¼ ts havsalt
 0,40 dl lønnesirup
 1 ss vann
 1 ts vaniljeekstrakt
 50 gram mørk sjokolade (hakket i små biter)

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 150 grader.

2

For å lage mel av cashew, så er det bare å mikse nøttene i en blender til de er pulverisert. Havremel får du kjøpt i butikken. Eventuelt kan du mikse havregryn i blenderen til de er omgjort til mel.

3

For hånd: rør sammen melet, kokossukkeret og saltet.

4

Tilsett lønnesirup, vann, vanilje og rør godt for hånd. Du kan også mikse i en kjøkkenmaskin om du ønsker det.

5

Hvis du må, så tilsett 1 ss til med vann. Det skal helst ikke være nødvendig.

6

Tilsett hakket sjokolade, og rør godt.

7

Ta ut ca 1 ss deig og klatt ned på et stekebrett som en kjeks. Lag ca 0,5 cm høye kjeks.

8

Stekes i ca 8-10 minutter, til kjeksene begynner å se lysebrune ut.

9

Må avkjøles en del før de kan spises (da stivner de litt).

Næringsinnhold

0 porsjoner

Serving size

1 stor porsjon


Amount per serving
Kalorier1508
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 71g92%
Mettet fett 16g80%
Trans Fat 31g
Natrium 497mg22%
Karbohydrat (totalt) 166g61%
Kostfiber 14g50%
Total Sugars 79g

Vitamin C 1mg2%
Kalsium 17mg2%
Jern 81mg450%
Kalium 1127mg24%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Ingredienser

Ingredienser
 130 gram cashewmel
 75 gram havremel
 30 gram kokossukker
 ¼ ts havsalt
 0,40 dl lønnesirup
 1 ss vann
 1 ts vaniljeekstrakt
 50 gram mørk sjokolade (hakket i små biter)

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 150 grader.

2

For å lage mel av cashew, så er det bare å mikse nøttene i en blender til de er pulverisert. Havremel får du kjøpt i butikken. Eventuelt kan du mikse havregryn i blenderen til de er omgjort til mel.

3

For hånd: rør sammen melet, kokossukkeret og saltet.

4

Tilsett lønnesirup, vann, vanilje og rør godt for hånd. Du kan også mikse i en kjøkkenmaskin om du ønsker det.

5

Hvis du må, så tilsett 1 ss til med vann. Det skal helst ikke være nødvendig.

6

Tilsett hakket sjokolade, og rør godt.

7

Ta ut ca 1 ss deig og klatt ned på et stekebrett som en kjeks. Lag ca 0,5 cm høye kjeks.

8

Stekes i ca 8-10 minutter, til kjeksene begynner å se lysebrune ut.

9

Må avkjøles en del før de kan spises (da stivner de litt).

Notes

Kjeks med sjokoladebiter

Start tidtaker for steking for 10 Minutes