Kake

Kake med blåbær og squash

Denne kaken er særdeles god, og ganske så sunn. Kake med blåbær og squash er alltid en vinner.

Kake med squash sier du? Ja, det stemmer. Squash er ikke den grønnsaken som folk bruker mest, men den passer likevel utrolig godt sammen med blåbær. Sammensetningen av squash, blåbær og ingefær er fantastisk god. Ikke bare er squash og blåbær godt, men det er utrolig sunt. Blåbær er en kraftig antioksidant og full av deilig c-vitamin. Det beste er at kaken er utrolig enkel å lage, selv om du aldri har bakt før. Et lite tips: har du tilgang på ferske blåbær så bruk det. Lager du denne utenfor sesong, så kan du kjøpe blåbær på butikken. Squash får du kjøpt hele året. De ser ut som en tjukk agurk.

Kake med blåbær og squash er ikke en typisk sukkerbombe. Denne er full av mettende varer, og du kan like gjerne spise den til frokost som til kaffen etter middag. Jeg lager denne stadig vekk, spesielt når jeg vil ha noe ekstra godt og søtt. Jeg nevnte at det ikke er noe typisk sukkerbombe, men det er likevel litt søtning i den. Dette kan selvsagt droppes, men jeg foretrekker å legge i litt lønnesirup og kokosolje. For de av dere som har lest litt på bloggen, så vet dere at jeg elsker sammensetningen av lønnesirup og kokosolje. Kokosolje er meget sunt, og lønnesirup er mye bedre enn vanlig bordsukker. Så da er det egentlig et veldig enkelt valg.

Mengde1 porsjonKategoriKakeVanskelighetMedium
Tilberedningstid50 minutter

Ingredienser
 200 gram squash (en squash veier ca 300-400 g)
 2 stk egg
 50 gram knekkebrød (knust)
 4 ss naturell yoghurt
 1 ts ingefær
 1 ts bakepulver
 1 ts vaniljesukker
 1 ss lønnesirup
 100 gram blåbær
 10 gram cashewnøtter (knust)
 smør (som smøring i formen)

Instruksjoner
1

Stekovn på 175 grader.

2

Riv squashen og bland dette med yoghurt og egg.

3

Bland inn knust knekkebrød.

4

Bland inn ingefær, bakepulver, vaniljesukker og lønnesirup (prøv deg frem med søtstoff. Kan fort bli for søtt).

5

Vend så inn cashewnøtter og blåbær.

6

Hell dette over i en smurt form, og stek på nederste rille. 180 grader i ca 25-30 minutter.

Næringsinnhold

0 porsjoner

Serving size

1 kake


Amount per serving
Kalorier473
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 24g31%
Mettet fett 10g50%
Trans Fat 9g
Kolesterol 448mg150%
Natrium 709mg31%
Karbohydrat (totalt) 49g18%
Kostfiber 5g18%
Total Sugars 39g
Protein 20g

Vitamin A 25mcg3%
Vitamin C 73mg82%
Kalsium 38mg3%
Jern 22mg123%
Kalium 908mg20%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Ingredienser

Ingredienser
 200 gram squash (en squash veier ca 300-400 g)
 2 stk egg
 50 gram knekkebrød (knust)
 4 ss naturell yoghurt
 1 ts ingefær
 1 ts bakepulver
 1 ts vaniljesukker
 1 ss lønnesirup
 100 gram blåbær
 10 gram cashewnøtter (knust)
 smør (som smøring i formen)

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Stekovn på 175 grader.

2

Riv squashen og bland dette med yoghurt og egg.

3

Bland inn knust knekkebrød.

4

Bland inn ingefær, bakepulver, vaniljesukker og lønnesirup (prøv deg frem med søtstoff. Kan fort bli for søtt).

5

Vend så inn cashewnøtter og blåbær.

6

Hell dette over i en smurt form, og stek på nederste rille. 180 grader i ca 25-30 minutter.

Notes

Kake med blåbær og squash