Enkel ostekake med blåbær
Enkel ostekake er veldig lett å lage.
Jeg skriver ostekake, men egentlig er det en «ostekake». Det ser ut som og smaker litt som en ostekake, men det er altså ikke ost i den. Jeg har laget «ostekaker» uten ost før også, og én av de er ostekake med sjokolade uten ost.
De ostene som ofte blir brukt i ostekaker, er ikke av den sunneste typen, og jeg velger derfor å lage kaker som kan brukes som alternativ til de vanlige ostekakene.
Uansett, så gikk denne enkle ostekaken ned på høykant da den ble servert her. Det som er så fantastisk er at den inneholder helt vanlige ingredienser du får kjøpt i den lokale matbutikken. Har du ikke tilgang på lønnesirup, så bruk sukker. Mindre sunt, men like godt.
Kaken bør oppbevares i fryser. Ta den ut ca 30 minutter før servering, om den er dypfryst.
Miks nøttene i en kjøkkenmaskin, og tilsett dadler og salt. Miks godt.
Press denne deigen ut i en rundt kakeform (jeg bruker 15 eller 18 cm). Sett kjølig.
Miks fyllet i en blender og legg til sides 1 dl av fyllet.
Hell så over resten av fyllet til kakebunnen. Settes i fryser i minst 30 minutter før du legger på toppingen.
Bland alt til toppingen i en blender. Legg toppingen på kaken etter ca 30 minutter i fryser. Sett så kaken tilbake i fryser i minst 30 minutter til før servering.
10 porsjoner
1. kakestykke
- Amount per serving
- Kalorier398
- % av daglig verdi*
- Fett (totalt) 29.3g38%
- Mettet fett 11.7g59%
- Trans Fat 11.4g
- Natrium 92.8mg5%
- Karbohydrat (totalt) 32g12%
- Kostfiber 3.2g12%
- Total Sugars 19.8g
- Protein 8.4g
- Vitamin A 0.2mcg1%
- Vitamin C 4.9mg6%
- Kalsium 4.3mg1%
- Jern 17mg95%
- Kalium 367mg8%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingredienser
Instruksjoner
Miks nøttene i en kjøkkenmaskin, og tilsett dadler og salt. Miks godt.
Press denne deigen ut i en rundt kakeform (jeg bruker 15 eller 18 cm). Sett kjølig.
Miks fyllet i en blender og legg til sides 1 dl av fyllet.
Hell så over resten av fyllet til kakebunnen. Settes i fryser i minst 30 minutter før du legger på toppingen.
Bland alt til toppingen i en blender. Legg toppingen på kaken etter ca 30 minutter i fryser. Sett så kaken tilbake i fryser i minst 30 minutter til før servering.