Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
Gulrotkake har jeg egentlig aldri vært så stor fan av. Jeg liker smaken, men det er noe med de som jeg ikke har vært så veldig glad i. Helt til den dagen da jeg fikk smake en herlig glutenfri gulrotkake.
Denne glutenfrie gulrotkaken er nemlig utrolig god og saftig. Dette er en glutenfri gulrotkake uten egg, melk og sukker. Jeg lager ofte kaker med både egg, uraffinert sukker og melk/kefir, men jeg kjenner folk som ikke tåler disse matvarene, og da er det greit med et alternativ som også smaker godt. Selv om den er uten både egg og melk, så blir det likevel en god og saftig gulrotkake.
Det eneste som er av søtning i glutenfri gulrotkake, er dadler og litt stevia. Stevia trenger du ikke, men smak til underveis, så ser du hva du synes er godt og ikke. Bruk gjerne annen type søtning i glutenfri gulrotkake om du foretrekker det. Det er ingen fasit på akkurat dette. Ønsker du å bruke vanlig hvitt sukker, så gjør gjerne det (selv om uraffinert sukker er det beste). Lønnesirup er også en favoritt her i hus. Jeg har alltid en flaske med mørk lønnesirup i skapet, da alle i familien elsker smaken av dette.
Oppskriften på glutenfri gulrotkake er lett å følge. Det eneste som tar litt tid er rensking av epler og riving av gulrøtter. Har du kjøpt dadler med stein, så må du også bruke noen minutter på å fjerne steinen. Eller, det går vel stort sett på under minuttet. Resten går veldig raskt.
Lykke til med bakingen av gulrotkake uten egg.
Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding.
Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen.
Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene.
Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.
Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter, og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.
Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur. Sett på nytt i fryser i 1 time.
Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.
Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).
Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig.
6 porsjoner
1 kake
- Amount per serving
- Kalorier321
- % av daglig verdi*
- Fett (totalt) 18g24%
- Mettet fett 8g40%
- Trans Fat 6g
- Natrium 276mg12%
- Karbohydrat (totalt) 43g16%
- Kostfiber 12g43%
- Total Sugars 22g
- Protein 9g
- Vitamin A 283mcg32%
- Vitamin C 18mg20%
- Kalsium 14mg2%
- Jern 14mg78%
- Kalium 583mg13%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingredienser
Instruksjoner
Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding.
Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen.
Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene.
Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.
Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter, og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.
Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur. Sett på nytt i fryser i 1 time.
Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.
Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).
Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig.