Bringebærbrus på den sunne måten (med kullsyre)
Brus drikker jeg aldri…spesielt brus fra butikken. Grunnen er fordi det ikke gir meg noe som helst næring og fordi jeg synes det smaker altfor søtt.
Visste du at det er ca 100 gram sukker i 1 liter Cola? I varianten min er det ca 30-40 gram i 1 liter. Men, det viktige er at mysen er med på å bryte ned noe av sukkeret, slik at det blir omgjort til sunne bakterier i stedet. Sukkeret jeg bruker er uraffinert, og det inneholder noe mer næring enn vanlig raffinert hvitt sukker.
Det spiller egentlig ingen rolle hvilken bærtype du bruker. Du kan også lage med appelsiner, eller noe annet du liker godt.
La bringebærene bli litt tint før du setter i gang. Da blir det lettere å mikse de sammen.
Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin masse (ønsker du litt ingefærsmak, så er det bare å skjære ingefær i biter, og legge i blandingen).
Bland alt sammen i en stor bolle og dekk til med et klede.
La stå på kjøkkenbenken i 2 dager (romtemperatur). Dannes det skum, så er det bare å fjerne dette.
Etter 2 dager, så lar du blandingen renne gjennom en fin sil, eller et kjøkkenklede/nøttepose.
Hell ferdig silt saft over i glassflasker. Ikke fyll opp mer enn 70-80% av maks. Det dannes kullsyre og det krever at det er litt plass på toppen.
Lukk flasken(e), og sett det kjølig.
Drikken kan drikkes med en gang, men om den står i kjøleskap noen dager og uker, så blir den mer syrlig. Det blir også mer kullsyre om den står litt i kjøleskapet.
0 porsjoner
- Amount per serving
- Kalorier363
- % av daglig verdi*
- Fett (totalt) 3g4%
- Mettet fett 0.1g1%
- Trans Fat 0.3g
- Natrium 3508mg153%
- Karbohydrat (totalt) 88g32%
- Kostfiber 26g93%
- Total Sugars 58g
- Protein 5g
- Vitamin A 4mcg1%
- Vitamin C 176mg196%
- Kalsium 8mg1%
- Jern 16mg89%
- Kalium 605mg13%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingredienser
Instruksjoner
La bringebærene bli litt tint før du setter i gang. Da blir det lettere å mikse de sammen.
Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin masse (ønsker du litt ingefærsmak, så er det bare å skjære ingefær i biter, og legge i blandingen).
Bland alt sammen i en stor bolle og dekk til med et klede.
La stå på kjøkkenbenken i 2 dager (romtemperatur). Dannes det skum, så er det bare å fjerne dette.
Etter 2 dager, så lar du blandingen renne gjennom en fin sil, eller et kjøkkenklede/nøttepose.
Hell ferdig silt saft over i glassflasker. Ikke fyll opp mer enn 70-80% av maks. Det dannes kullsyre og det krever at det er litt plass på toppen.
Lukk flasken(e), og sett det kjølig.
Drikken kan drikkes med en gang, men om den står i kjøleskap noen dager og uker, så blir den mer syrlig. Det blir også mer kullsyre om den står litt i kjøleskapet.