Grønn «ostekake» med kruspersille
Dette er en nydelig grønn kake (ser ut som ostekake) som er sunn og god. Forleden dag så fikk jeg en forespørsel av en fast leser om jeg kunne lage en grønn kake. Ingen problem, tenkte jeg. Det er vel bare å mikse i grønnkål eller noe annet grønt. Jeg sjekket litt rundt på nettet, og fant ut at både grønnkål, kruspersille og spinat fungerer bra for å få en fin grønn farge, og samtidig ikke ødelegge den typiske kakesmaken.
Resultatet du får når du mikser ingrediensene jeg ramser opp under, er en fin, grønn kake som også smaker veldig godt. Når du har blandet alt i en blender, så kan det være greit å legge til mer kruspersille (eller grønnkål) om grønnfargen ikke er grønn nok. Det artigste med kaken er at den er veldig grønn, så hiv innpå mer av det grønne om du må det. Men smak til når du legger i mer av det grønne. Pass på at kaken ikke smaker veldig mye kruspersille eller grønnkål.
Hvis du vil servere dette til barna, så kan du kalle den Shrek-kake. Da går den nok ned på høykant.
Hvis du har en dårlig blender, så kan du bløtlegge nøttene i noen timer først, slik at det blir lettere å mikse de sammen. Det er uansett lurt å bløtlegge nøttene i ca 4 timer, for at de skal bli lettere fordøyelig. Næringsverdien øker også når du bløtlegger de i flere timer.
Kaken blir ganske myk om den ikke står i fryseren. Det beste er å ha den i fryser helt til du skal servere den.
Legg alt i en blender, og miks godt sammen til en fløyelsmyk blanding.
Hell over i en liten springform eller andre artige former om du har.
Settes i fryser.
Kaken blir myk om den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser helt til du skal servere den.
0 porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
Legg alt i en blender, og miks godt sammen til en fløyelsmyk blanding.
Hell over i en liten springform eller andre artige former om du har.
Settes i fryser.
Kaken blir myk om den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser helt til du skal servere den.