Dessert

Smuldrepai med epler

Smuldrepai med epler er så enkelt at selv et barn kan lage det. Det er også veldig godt, og sunt.

Når jeg skal kose meg med noe enkelt og sunt, så er smuldrepai med epler en sikker vinner. Det beste er jo også at alle i familien min liker det, og alle jeg har servert det til har likt det. Flere har spurt meg om oppskriften også, og her kommer den. Det kan også nevnes at smuldrepai med epler er særdeles enkelt å lage. Det som tar lengst tid er å kutte opp eplene i terninger, og selv det er gjort på noen få minutter.

Mange bruker smør i smuldrepai med epler. Jeg varierer ut i fra hva jeg har tilgjengelig, og i oppskriften under så brukte jeg kokosolje. Kokosolje setter merkelig nok ikke noe særlig kokossmak på det du lager, så det fungerer utmerket godt. Jeg foretrekker egentlig upasteurisert smør, men det hadde jeg ikke i kjøleskapet da jeg lagde denne smuldrepaien, så da ble det kokosolje.

Jeg brukte i underkant av 10 minutter på selve forberedelsen. Stekingen i ovnen tar ca 15-20 minutter. 15 minutter holder stort sett hver gang. Husk også å legge på litt hakkede mandler på toppen, da dette hever smaken en del…synes jeg.

Mengde1 porsjonKategoriDessertVanskelighetNybegynner
Tilberedningstid30 minutter

Ingredienser
 80 gram kokosolje (eller smør)
 40 gram uraffinert sukker (eller annen søtning)
 1 ts vaniljesukker
 100 gram havregryn
 40 gram mandler (hakkede)
 3 stk epler (i terninger)
 1 ts kanel (Ceylonkanel er sunnest)

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 200 grader.

2

Legg epleterninger i en smurt form (med litt kokosolje eller smør). Ha på halvparten av søtningen og halvparten av kanelet og bland dette godt inn i eplene.

3

Kna sammen smør, havregryn og resten av søtningen, kanelet og vanilje med hendene. Fordel dette utover formen hvor eplene ligger.

4

Fordel hakkede nøtter over.

5

Stekes i ca 15 minutter

6

Server med pisket kremfløte om du ønsker det.

Næringsinnhold

0 porsjoner

Serving size

1 x oppskrift


Amount per serving
Kalorier1289
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 102g131%
Mettet fett 70g350%
Trans Fat 19g
Natrium 122mg6%
Karbohydrat (totalt) 100g37%
Kostfiber 13g47%
Total Sugars 73g
Protein 12g

Vitamin A 4mcg1%
Vitamin C 19mg22%
Kalsium 16mg2%
Jern 20mg112%
Kalium 626mg14%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Ingredienser

Ingredienser
 80 gram kokosolje (eller smør)
 40 gram uraffinert sukker (eller annen søtning)
 1 ts vaniljesukker
 100 gram havregryn
 40 gram mandler (hakkede)
 3 stk epler (i terninger)
 1 ts kanel (Ceylonkanel er sunnest)

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 200 grader.

2

Legg epleterninger i en smurt form (med litt kokosolje eller smør). Ha på halvparten av søtningen og halvparten av kanelet og bland dette godt inn i eplene.

3

Kna sammen smør, havregryn og resten av søtningen, kanelet og vanilje med hendene. Fordel dette utover formen hvor eplene ligger.

4

Fordel hakkede nøtter over.

5

Stekes i ca 15 minutter

6

Server med pisket kremfløte om du ønsker det.

Notes

Smuldrepai med epler

Start tidtaker for 15 Minutes

Start tidtaker for 20 Minutes