Dessert

Smuldrepai med epler

Smuldrepai med epler er så enkelt at selv et barn kan lage det. Det er også veldig godt, og sunt.

Når jeg skal kose meg med noe enkelt og sunt, så er smuldrepai med epler en sikker vinner. Det beste er jo også at alle i familien min liker det, og alle jeg har servert det til har likt det. Flere har spurt meg om oppskriften også, og her kommer den. Det kan også nevnes at smuldrepai med epler er særdeles enkelt å lage. Det som tar lengst tid er å kutte opp eplene i terninger, og selv det er gjort på noen få minutter.

Mange bruker smør i smuldrepai med epler. Jeg varierer ut i fra hva jeg har tilgjengelig, og i oppskriften under så brukte jeg kokosolje. Kokosolje setter merkelig nok ikke noe særlig kokossmak på det du lager, så det fungerer utmerket godt. Jeg foretrekker egentlig upasteurisert smør, men det hadde jeg ikke i kjøleskapet da jeg lagde denne smuldrepaien, så da ble det kokosolje.

Jeg brukte i underkant av 10 minutter på selve forberedelsen. Stekingen i ovnen tar ca 15-20 minutter. 15 minutter holder stort sett hver gang. Husk også å legge på litt hakkede mandler på toppen, da dette hever smaken en del…synes jeg.

Mengde1 porsjonKategoriDessertVanskelighetNybegynner
Tilberedningstid30 minutter

Ingredienser
 80 gram kokosolje (eller smør)
 40 gram uraffinert sukker (eller annen søtning)
 1 ts vaniljesukker
 100 gram havregryn
 40 gram mandler (hakkede)
 3 stk epler (i terninger)
 1 ts kanel (Ceylonkanel er sunnest)

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 200 grader.

2

Legg epleterninger i en smurt form (med litt kokosolje eller smør). Ha på halvparten av søtningen og halvparten av kanelet og bland dette godt inn i eplene.

3

Kna sammen smør, havregryn og resten av søtningen, kanelet og vanilje med hendene. Fordel dette utover formen hvor eplene ligger.

4

Fordel hakkede nøtter over.

5

Stekes i ca 15 minutter

6

Server med pisket kremfløte om du ønsker det.

Næringsinnhold

Porsjonstørrelse 1 x oppskrift


Mengde per porsjon
Kalorier 1289Kalorier fra fett 918
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 102g157%
Mettet fett 70g350%
Transfett 19g
Natrium 122mg6%
Kalium 626mg18%
Karbohydrat (totalt) 100g34%
Kostfiber 13g52%
Sukker 73g
Protein 12g24%

Vitamin A 4%
Vitamin C 19%
Kalsium 16%
Jern 20%

* Prosentvis daglige verdier er basert på et kosthold på 2000 kalorier. Din daglige verdi kan være høyere eller lavere avhengig av kaloribehov.

Ingredienser

Ingredienser
 80 gram kokosolje (eller smør)
 40 gram uraffinert sukker (eller annen søtning)
 1 ts vaniljesukker
 100 gram havregryn
 40 gram mandler (hakkede)
 3 stk epler (i terninger)
 1 ts kanel (Ceylonkanel er sunnest)

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 200 grader.

2

Legg epleterninger i en smurt form (med litt kokosolje eller smør). Ha på halvparten av søtningen og halvparten av kanelet og bland dette godt inn i eplene.

3

Kna sammen smør, havregryn og resten av søtningen, kanelet og vanilje med hendene. Fordel dette utover formen hvor eplene ligger.

4

Fordel hakkede nøtter over.

5

Stekes i ca 15 minutter

6

Server med pisket kremfløte om du ønsker det.

Smuldrepai med epler

Start tidtaker for 15 Minutes

Start tidtaker for 20 Minutes