Annet

«Fudge» med sjokolade

En god og enkel sjokolade-«fudge» som du lager på kort tid.

Fudge med sjokolade er enkelt å lage. Du smelter sjokoladen du vil bruke, tilsetter noen andre ingredienser, setter kjølig, og vips…du har en lekker konfekt.

Du kan godt lage sjokolade selv. Jeg brukte butikksjokolade med 86% kakao. Det var litt mer lettvint denne gangen. Ellers er det ikke noe spesielt fancy med denne oppskriften. Søtningen blir redusert/økt ut i fra hvilken sjokolade du bruker. Hvis du f.eks bruker 70% sjokolade, så må du kanskje redusere sukkermengden noe. Men igjen, er du glad i sukker, så kjør på.

Mengde1 porsjonKategoriAnnetVanskelighetMedium
Tilberedningstid20 minutter

Ingredienser
 10 stk 10 bringebær (kan droppes)
 300 gram mørk sjokolade (gjerne 86%, eller bruk hjemmelaget sjokolade)
 2 stk egg (bruk erstatter om du må. f.eks litt vann)
 70 gram kokossukker
 1 ts vaniljepulver
 1 ss potetmel (kan droppes)
 ½ ts bakepulver
 ½ ts salt
 80 gram valnøtter, hakket eller hele
 3 ss smeltet kokosolje

Instruksjoner
1

Finn frem en liten form som du kler med bakepapir (f.eks 20x20).

2

Smelt sjokoladen i en kjele.

3

Miks sammen egg, sukker, vanilje, potetmel, bakepulver og salt.

4

Tilsett smeltet sjokolade, og rør godt.

5

Tilsett valnøtter.

6

Hell blandingen over i formen, og sett kjølig i to timer.

7

Kutt opp i biter.

Ingredienser

Ingredienser
 10 stk 10 bringebær (kan droppes)
 300 gram mørk sjokolade (gjerne 86%, eller bruk hjemmelaget sjokolade)
 2 stk egg (bruk erstatter om du må. f.eks litt vann)
 70 gram kokossukker
 1 ts vaniljepulver
 1 ss potetmel (kan droppes)
 ½ ts bakepulver
 ½ ts salt
 80 gram valnøtter, hakket eller hele
 3 ss smeltet kokosolje

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Finn frem en liten form som du kler med bakepapir (f.eks 20x20).

2

Smelt sjokoladen i en kjele.

3

Miks sammen egg, sukker, vanilje, potetmel, bakepulver og salt.

4

Tilsett smeltet sjokolade, og rør godt.

5

Tilsett valnøtter.

6

Hell blandingen over i formen, og sett kjølig i to timer.

7

Kutt opp i biter.

«Fudge» med sjokolade