Her følger oppskriften på en allergivennlig sitronkake uten gluten. Prøv også disse oppskriftene: Sunne pannekaker med havre og eple , Sjokoladekake med quinoa , Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado , Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel .
TIPS: For å sjekke om kaken er ferdig stekt, så kan du stikke en strikkepinne eller lignende i midten. Når du drar den ut, så skal det ikke være igjen deig på pinnen. Da er den ferdig.
Mengde 3 porsjoner Porsjoner Fjerdedel (0.75 porsjon) Halvparten (1.5 porsjon) Standard (3 porsjoner) Dobbel (6 porsjoner) Trippel ( 9 porsjoner) Kategori KakeVanskelighet Medium Tilberedningstid 45 minutter
Ingredienser
6 stk egg
1 ss vaniljeekstrakt
2 dl kokosmelk
1 ss honning
2 ss smør smeltet
2 stk sitroner kun revet skall
12 stk sitron kun saften
1 liten neve tranebær tørket
½ ts bakepulver
½ ts salt
70 gram kokosmel
Instruksjoner
2 Legg bakepapir i en liten form.
3 Miks sammen kokosmelet, bakepulveret og saltet i en bolle.
4 I en annen bolle, miks først eggene slik at det blir til en jevn og fin blanding.
5 Tilsett så vanilje, kokosmelk, honning, smeltet smør, sitronskall, sitronsaft og tranebær/rosin. Bland sammen med eggene.
6 Bland begge "bollene" sammen. La stå i 5 minutter.
7 Hell blandingen over i formen.
8 Stek i ca 30-35 minutter.
Ingredienser Ingredienser
6 stk egg
1 ss vaniljeekstrakt
2 dl kokosmelk
1 ss honning
2 ss smør smeltet
2 stk sitroner kun revet skall
12 stk sitron kun saften
1 liten neve tranebær tørket
½ ts bakepulver
½ ts salt
70 gram kokosmel
Instruksjoner Instruksjoner
2 Legg bakepapir i en liten form.
3 Miks sammen kokosmelet, bakepulveret og saltet i en bolle.
4 I en annen bolle, miks først eggene slik at det blir til en jevn og fin blanding.
5 Tilsett så vanilje, kokosmelk, honning, smeltet smør, sitronskall, sitronsaft og tranebær/rosin. Bland sammen med eggene.
6 Bland begge "bollene" sammen. La stå i 5 minutter.
7 Hell blandingen over i formen.
8 Stek i ca 30-35 minutter.