Her får du oppskriften på verdens beste eplekake. Denne saftige eplekaken, som også er en enkel eplekake, er kanskje en av de beste eplekakene jeg noen gang har smakt. Den er saftig, den er nydelig, og den er veldig sunn. Ja, kanskje det er verdens beste eplekake?
Toppingen kan faktisk unnlates her, men eplekaken får et ekstra løft når den er med. Toppingen er uansett lett å lage, og du bruker kun et par minutter på dette. Selve eplekaken er også lett å lage, og du mikser alt sammen på få minutter.
Kaken krever ingen steking eller dehydrering. Det eneste jeg anbefaler er å sette den kjølig, enten i kjøleskap eller fryser, i noen timer før servering. Da blir den fastere og bedre.
Legg oppdelte epler i kjøkkenmaskinen, og grovmiks de.
2
Tilsett så resten av ingrediensene til bunnen og grovmiks dette inn i eplene. Du skal ikke finhakke alt, men det bør være litt biter som du kjenner når du tygger.
3
Press deigen/bunnen ned i en kakeform (se video for tips).
4
Miks sammen ingrediensene til toppingen og legg dette på kaken.
5
Eplekaken settes i kjøleskap i minst 1 time før servering.
Næringsinnhold
0 porsjoner
Serving size
Ingredienser
Ingredienser
1stkeple
140gramvalnøtter (2 kopper)
80gramrosiner (1 kopp)
40gramkokosmasse (1/2 kopp)
40gramlønnesirup eller honning (1/8 kopp)
1tsvaniljeekstrakt (eller ½ ts vaniljesukker)
1 ½tskanel
Topping
100gramcashewnøtter (1 kopp)
2sssitronsaft
3ssvann
40gramlønnesirup eller honning (1/8 kopp)
1tsvaniljeekstrakt eller vaniljesukker
Instruksjoner
Instruksjoner
1
Legg oppdelte epler i kjøkkenmaskinen, og grovmiks de.
2
Tilsett så resten av ingrediensene til bunnen og grovmiks dette inn i eplene. Du skal ikke finhakke alt, men det bør være litt biter som du kjenner når du tygger.
3
Press deigen/bunnen ned i en kakeform (se video for tips).
4
Miks sammen ingrediensene til toppingen og legg dette på kaken.
5
Eplekaken settes i kjøleskap i minst 1 time før servering.