Verdens beste kanelboller
Her får du en sunn og smakfull oppskrift på verdens beste kanelsnurrer uten melk.
Denne oppskriften på kanelboller (eller er det kanelsnurrer?) kom jeg over i en epost jeg nettopp fikk. Det første som stod i eposten var at denne oppskriften var verdens beste. Greit nok, jeg prøver.
Det viste seg at denne faktisk var ganske god. Om det er verdens beste kanelsnurrer, skal jeg ikke si med sikkerhet. Jeg har jo tross alt ikke smakt alle kanelbollene og kanelsnurrene i hele verden. Men jeg kan love deg at disse kanelsnurrene / kanelbollene smaker veldig godt.
Deigen formes lett ved hjelp av mandelmel, kokosmel og diverse andre gode ingredienser. Du blander sammen alt i oppskriften på få minutter. Som «sukker», så bruker jeg kokossukker og honning. Du kan selvsagt bruke annen søtning, som f.eks stevia eller sukrin, om du ønsker færre kalorier i kanelsnurrene. Jeg bruker ikke smør i deigen. Jeg erstatter dette med kokosolje, som gir en god og saftig kanelsnurr.
Jeg bruker både kanelsnurrer og kanelboller i teksten ovenfor. Forskjellen er jo egentlig ikke noe særlig stor. Kanelboller former man gjerne som boller fra starten, mens en kanelsnurr blir først snurret rundt seg selv, og skjært opp i mindre biter (eller boller om du vil).
Sett ovnen på 175 grader celsius.
Miks sammen de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle. Miks til slutt sammen begge.
Finn fram 2 stk bakepapir som dekker en vanlig stekeplate.
Legg deigen på det ene papiret, og legg det andre papiret ovenpå deigen. Kjevle ut deigen og fjern bakepapiret på toppen.
Bland sammen alle ingredienser til fyllet og legg det jevnt utover deigen.
Rull deigen sammen til en lang pølse.
Kutt deigen opp i mindre små "pølser", slik at du får kanelruller.
Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.
Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør det utover kanelrullene.
0 porsjoner
1 x oppskrift
- Amount per serving
- Kalorier2052
- % av daglig verdi*
- Fett (totalt) 122g157%
- Mettet fett 68g340%
- Trans Fat 36g
- Kolesterol 424mg142%
- Natrium 1413mg62%
- Karbohydrat (totalt) 163g60%
- Kostfiber 30g108%
- Total Sugars 117g
- Protein 94g
- Vitamin A 10mcg2%
- Vitamin C 12mg14%
- Kalsium 62mg5%
- Jern 71mg395%
- Kalium 571mg13%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingredienser
Instruksjoner
Sett ovnen på 175 grader celsius.
Miks sammen de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle. Miks til slutt sammen begge.
Finn fram 2 stk bakepapir som dekker en vanlig stekeplate.
Legg deigen på det ene papiret, og legg det andre papiret ovenpå deigen. Kjevle ut deigen og fjern bakepapiret på toppen.
Bland sammen alle ingredienser til fyllet og legg det jevnt utover deigen.
Rull deigen sammen til en lang pølse.
Kutt deigen opp i mindre små "pølser", slik at du får kanelruller.
Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.
Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør det utover kanelrullene.