Kjeks og boller

Verdens beste kanelboller

Her får du en sunn og smakfull oppskrift på verdens beste kanelsnurrer uten melk.

Denne oppskriften på kanelboller (eller er det kanelsnurrer?) kom jeg over i en epost jeg nettopp fikk. Det første som stod i eposten var at denne oppskriften var verdens beste. Greit nok, jeg prøver.

Det viste seg at denne faktisk var ganske god. Om det er verdens beste kanelsnurrer, skal jeg ikke si med sikkerhet. Jeg har jo tross alt ikke smakt alle kanelbollene og kanelsnurrene i hele verden. Men jeg kan love deg at disse kanelsnurrene / kanelbollene smaker veldig godt.

Deigen formes lett ved hjelp av mandelmel, kokosmel og diverse andre gode ingredienser. Du blander sammen alt i oppskriften på få minutter. Som «sukker», så bruker jeg kokossukker og honning. Du kan selvsagt bruke annen søtning, som f.eks stevia eller sukrin, om du ønsker færre kalorier i kanelsnurrene. Jeg bruker ikke smør i deigen. Jeg erstatter dette med kokosolje, som gir en god og saftig kanelsnurr.

Jeg bruker både kanelsnurrer og kanelboller i teksten ovenfor. Forskjellen er jo egentlig ikke noe særlig stor. Kanelboller former man gjerne som boller fra starten, mens en kanelsnurr blir først snurret rundt seg selv, og skjært opp i mindre biter (eller boller om du vil).

Mengde1 porsjonKategoriKjeks og bollerVanskelighetMedium
Tilberedningstid40 minutter

Ingredienser
 170 gram mandelmel
 25 gram kokosmel
 ¼ ts bakepulver
 ½ ts havsalt
 3 ss kokosolje (flytende)
 2 ss honning
 2 stk egg
 1 ss vaniljepulver
 2 ss kokossukker
Fyll
 3 ss kokossukker
 2 ss kanel (av typen Ceylon)
 2 ss kokosolje
 30 gram pekannøtter (hakkede)
Glasur
 1 ss honning
 2 ss kokosolje (flytende)
 ¼ ts mandelekstrakt
 2 ts vaniljepulver

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 175 grader celsius.

2

Miks sammen de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle. Miks til slutt sammen begge.

3

Finn fram 2 stk bakepapir som dekker en vanlig stekeplate.

4

Legg deigen på det ene papiret, og legg det andre papiret ovenpå deigen. Kjevle ut deigen og fjern bakepapiret på toppen.

5

Bland sammen alle ingredienser til fyllet og legg det jevnt utover deigen.

6

Rull deigen sammen til en lang pølse.

7

Kutt deigen opp i mindre små "pølser", slik at du får kanelruller.

8

Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.

9

Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør det utover kanelrullene.

Næringsinnhold

Porsjonstørrelse 1 x oppskrift


Mengde per porsjon
Kalorier 2052Kalorier fra fett 1098
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 122g188%
Mettet fett 68g340%
Transfett 36g
Kolesterol 424mg142%
Natrium 1413mg59%
Kalium 571mg17%
Karbohydrat (totalt) 163g55%
Kostfiber 30g120%
Sukker 117g
Protein 94g188%

Vitamin A 10%
Vitamin C 12%
Kalsium 62%
Jern 71%

* Prosentvis daglige verdier er basert på et kosthold på 2000 kalorier. Din daglige verdi kan være høyere eller lavere avhengig av kaloribehov.

Ingredienser

Ingredienser
 170 gram mandelmel
 25 gram kokosmel
 ¼ ts bakepulver
 ½ ts havsalt
 3 ss kokosolje (flytende)
 2 ss honning
 2 stk egg
 1 ss vaniljepulver
 2 ss kokossukker
Fyll
 3 ss kokossukker
 2 ss kanel (av typen Ceylon)
 2 ss kokosolje
 30 gram pekannøtter (hakkede)
Glasur
 1 ss honning
 2 ss kokosolje (flytende)
 ¼ ts mandelekstrakt
 2 ts vaniljepulver

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 175 grader celsius.

2

Miks sammen de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle. Miks til slutt sammen begge.

3

Finn fram 2 stk bakepapir som dekker en vanlig stekeplate.

4

Legg deigen på det ene papiret, og legg det andre papiret ovenpå deigen. Kjevle ut deigen og fjern bakepapiret på toppen.

5

Bland sammen alle ingredienser til fyllet og legg det jevnt utover deigen.

6

Rull deigen sammen til en lang pølse.

7

Kutt deigen opp i mindre små "pølser", slik at du får kanelruller.

8

Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.

9

Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør det utover kanelrullene.

Verdens beste kanelboller av den sunne sorten (uten melk)
Start tidtaker for 20 Minutes