DessertKjeks og boller

Har du lyst på en sunn dessert?

Desserter trenger ikke nødvendigvis være sukkerholdige for å smake godt. Har du lyst på en sunn dessert, kan du for eksempel lage en kremet fruktsalat, eller hva med deilige sprø havrekjeks med biter av mørk sjokolade?

Begge disse dessertene er enkle å lage, og en annen ting de har felles er at de smaker utrolig godt. Så godt at du trygt kan servere det når du har venner til middag.

Kremet fruktsalat passer til mange anledninger

Enten du trenger en dessert etter en deilig middag, eller kanskje bare noe godt til kaffen midt i uka, er kremet fruktsalat alltid et godt alternativ. Her kan du egentlig bruke det du har tilgjengelig av frukt og bær, som for eksempel epler, pærer, bananer, druer, appelsiner, bringebær, blåbær, skogsbær eller jordbær. Det blir også ekstra godt hvis du blander i noe crunchy som for eksempel hakkede valnøtter og biter av mørk sjokolade.

Dette trenger du:

  • et par epler.
  • Pære.
  • et par bananer.
  • Druer.
  • en saftig appelsin.
  • Yoghurt.
  • litt fløte.
  • hakkede valnøtter.
  • hakket mørk sjokolade.

Begynn med å skjære opp frukten i passende biter og hakk valnøtter og mørk sjokolade. Jo mer, jo bedre egentlig. Visp en krem av fløte og bland inn yoghurt. Dette gir kremen en syrlig touch. Så vender du alt sammen med frukten, de hakkede valnøttene og de grove bitene av mørk sjokolade. Denne desserten smaker best når den serveres med det samme.

Hvilken yoghurt du bruker vil avgjøre smaken på fruktsalaten. Ønsker du en søt fruktsalat, kan du med fordel bruke yoghurt med vaniljesmak. Vil du heller ha en litt mer syrlig smak, kan du for eksempel velge yoghurt med sitron. Uansett passer denne enkle fruktsalaten like godt som dessert, som til et sunnere alternativ til potetgull når du spiller casino online eller streamer en serie.

Har du testet sukkerfri sprø havrekjeks med biter av mørk sjokolade?

Det er mye enklere å lage deilige havrekjeks enn du kanskje tror. Her er det bare å følge oppskriften slavisk og røre sammen ingrediensene i riktig rekkefølge, resten tar stekeovnen seg av.

Dette trenger du til rundt 25 deilige sprø havrekjeks:

  • 100 gram romtemperert smør.
  • 100 gram sukrin.
  • et egg.
  • en teskje vaniljepulver.
  • 150 gram lettkokte havregryn.
  • 50 gram siktet hvetemel eller speltmel.
  • 50 gram sukkerfri mørk sjokolade.

Begynn med å sette ovnen på 175 grader. Bruk både over- og undervarme. Deretter rører du smør og sukrin godt sammen. Vend inn egg, vaniljepulver, mel og havregryn. Bland det hele godt sammen før du tilsetter grove biter hakket mørk sjokolade. Det er viktig at du knar sjokoladebitene godt inn i deigen.

Når du har gjort det, er de nesten klare for steking. Bruk en stor spiseskje og form deigen til en flat kjeks, som du legger på et stekebrett med bakepapir. Visste du forresten at det finnes bakepapir du kan bruke flere ganger? Det minner mer om plast enn bakepapir, men det er veldig praktisk. De finnes i forskjellige former og størrelser og kan vaskes i oppvaskmaskin mellom hver gang du bruker dem. Dessuten passer de like godt til baking som til pizza eller andre ting du steker i ovnen. Prøv det, du kommer ikke til å angre.

Stek kjeksen midt i ovnen i 12 til 15 minutter, eller til kjeksene er gylne og sprø. Avkjøl kjeksene på en rist etter steking, før de er klare til å serveres. De smaker forresten helt himmelsk. Bon appetit!