Glutenfri sjokoladekake uten egg
Glutenfri sjokoladekake uten egg smaker fantastisk godt og er veldig sunt. I dag står glutenfri sjokoladekake uten egg på menyen. Dette er kanskje verdens beste sjokoladekake, og i tillegg til å være veldig god, så er den også sunn. Den krever heller ingen steking eller dehydrering. Sjokoladekaken er uten melk, og uten egg. Dette sier jeg fordi jeg vet noen er allergisk mot melk og egg.
Sjokoladekake uten gluten er lett å lage. Du mikser alt sammen i en kjøkkenmaskin, og presser «deigen» ned i en liten kakeform. Jeg bruker 15 cm, men du kan fint bruke 12 cm også. Bruker du mer enn 15 cm, så blir den selvsagt lavere. Smaken er lik, men utseendet blir litt annerledes.
Det som også er fint med verdens beste sjokoladekake uten gluten, er at den inneholder få ingredienser. Selve kaken inneholder 6 ingredienser, og glasuren (som er valgfri), inneholder 4 ingredienser.
Hvis du ikke vil lage en kake ut av deigen, så kan du forme deigen til kjeks eller andre bakerverk om du ønsker det. Deigen er lett å jobbe med, og den krever ingen steking.
Miks nøttene i en kjøkkenmaskin. Bland omtrent til en melblanding.
Tilsett resten av ingrediensene og miks videre. Det kan være lurt å tilsette én ingrediens om gangen. Miks godt sammen.
Press så deigen ned i en liten kakeform.
Legg ingredienser til glasuren i en kraftig blender, og miks godt sammen. Blandingen skal være silkemyk.
Legg glasur på toppen av kaken og sett kjølig en time før servering.
0 porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
Miks nøttene i en kjøkkenmaskin. Bland omtrent til en melblanding.
Tilsett resten av ingrediensene og miks videre. Det kan være lurt å tilsette én ingrediens om gangen. Miks godt sammen.
Press så deigen ned i en liten kakeform.
Legg ingredienser til glasuren i en kraftig blender, og miks godt sammen. Blandingen skal være silkemyk.
Legg glasur på toppen av kaken og sett kjølig en time før servering.