DessertGlutenfriHelse

Vegansk sjokoladekake

For den som er veganer kan det virke vanskelig å få til bakverk, eller om du skulle ha en veganer på besøk er det også godt å ha en dessert på lur. Fra en herlig blogg om vegansk mat har vi funnet denne enkle, og lekre oppskriften på sjokoladekake til den som spiser vegansk.

Mens du venter på den i ovnen kan du jo selv søke rundt på nett og lese toppblogger, det er mang en spennende blogg å følge og lære fra. Så det kan være et godt tips mens kaken gjør seg klar. Som nevnt, var jo slik vi først fant oppskriften på denne saftige, rike og fullstendig veganske sjokoladekaken. Og ja, det er mye sjokoladesmak!

Her bruker vi til både fyll av kaken og til toppen en luftig mousseaktig sjokoladekreasjon, eller da krem, som vi lager av soyabasert kremfløte og god mørk sjokolade. Og dersom det ikke det er nok; så hiv ha gjerne ande litt mer sjokolade på kaken, som kakaonoipps på toppen. For når du virkelig skal ta den helt ut er det lov å ikke sette noen grenser!

Ingredienser

Til kaken:

  • 3 dl soyamelk
  • 1 dl solsikkeolje eller en annen nøytral olje
  • 3 dl sukker
  • 0,75 dl kakaopulver
  • 1 toppet ts vaniljesukker
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts eplecidereddik
  • omtrentlig 5 dl fint mel

Til fyll:

  • 3 dl soyakremfløte
  • 100 g mørk vegansk sjokolade
  • 1 ts pulverisert kaffepulver
  • en klype salt

Slik gjør du det:

Start med å lage kaken:

  1. Bland soyamelken og oljen sammen i en bakebolle og visp deretter resten av ingrediensene inn i blandingen.
  2. Smør, eller kle med bakepapir, en rund kakeform på ca 25 cm i diameter.
  3. Fyll opp med blandingen.
    4. Stekes på 200 grader i rundt 20-30 min. Du kan sjekke om den er ferdig ved å stikke en spiss kniv eller tannpirker inn i kaken for å se om den er ferdig. Dersom det ikke henger igjen røre på kniven eller tannpirkeren er den ferdig!

5.Ta kaken ut og la den kjøles helt ned, det er viktig for de siste punktene som må gjøres..

Deretter, så lager du fyllet slik:
1. Visp soyakremfløten godt et snaut minutts tid, bruk gjerne en elektrisk visp til dette.

  1. Smelt sjokoladen og tilsett den gradvis i kremen mens du visper godt.
  2. Knus kaffepulveret mellom to skjeer og tilsett det i kremen sammen med en klype salt. Bland godt.

Til slutt:

  1. Del så den avkjølte kaken i to like deler og fordel fyllmassen inni og på topp med kaken.
  2. Pynt med hva du vil ha, hakket sjokolade, mandler eller hva du skulle ønske. Det er her du virkelig kan overgå deg selv i sjokoladesmak, eller la fantasien ta over og teste ut andre toppinger. Ha det gøy!

Nyt, og kos deg. Det anbefales å invitere med venner for dette er en mektig kake som samtlige vil elske. Vel bekomne!