Hjemmelaget Tahini
Slik lager du hjemmelaget Tahini
Ha sesamfrøene i foodprosessoren. Vær tålmodig, det tar tid før de skiller ut sin naturlige olje og bli til smør.
Er du veldig utålmodig kan du tilsette litt olivenolje for å få fart på prosessen, i tillegg gir olivenoljen en god smak.
Når det har fått en silkemyk konsistens tilsetter du en klype salt og blander godt.
Hvis du ønsker det kan du først riste sesamfrøene. Ha dem da i en tørr stekpanne og rist dem på høy varme til de blir gylne. Pass på at de ikke brenner seg og så snart de er gylne, har du dem over i foodprosessoren og følger instruksjonene over fra punkt 1.
0 porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
Ha sesamfrøene i foodprosessoren. Vær tålmodig, det tar tid før de skiller ut sin naturlige olje og bli til smør.
Er du veldig utålmodig kan du tilsette litt olivenolje for å få fart på prosessen, i tillegg gir olivenoljen en god smak.
Når det har fått en silkemyk konsistens tilsetter du en klype salt og blander godt.
Hvis du ønsker det kan du først riste sesamfrøene. Ha dem da i en tørr stekpanne og rist dem på høy varme til de blir gylne. Pass på at de ikke brenner seg og så snart de er gylne, har du dem over i foodprosessoren og følger instruksjonene over fra punkt 1.