DessertIngredienser

Banan og blåbærmuffin med cottage cheese

Gjør det enkelt og noe sunnere med muffins av bananer og blåbær. Herlige som frokost, snacks og mer. Stappet med proteiner og gir deg en søt hverdag uten at det går for mye utover dietten. De holder seg også lenge i en lufttett boks, snaue uken i kjøleskapet. –  Enkelt, greit, og veldig godt. Like enkelt som den rette startsiden på nettleseren slik at du kan nyte muffins til frokost sammen med nyhetene som interesserer deg uten å tenke noe om det. Lag en stor boks full med muffins på søndagen og porsjoner utover uken! Om du da klarer motstå å spise alle på en gang, de er fryktelig gode.

Cottage cheese betyr proteiner og saftighet

Det er osten som gjør susen her! Den gjør muffinsene ekstra saftige, samtidig som cottage cheese er stappfull med sunne proteiner, faktisk hele 13 gram per 100 g cottage cheese. Kombiner dette med havregrynet så får du fort en god dose proteiner. Sammen med de rette karbohydratene fra bananer er muffinsen en ren kraftbombe for hverdagen.

MENGDE 1 porsjon KATEGORI Muffins/cupcakes

VANSKELIGHET Medium TILBEREDNINGSTID 30 minutter

Ingredienser

  • 2 godt modne bananer, begynner de bli svarte på utsiden er de perfekt søte.
  • 2,2 dl blåbær, eller litt mer, det er opp til smaken.
  • 2 store egg.
  • 1,8 dl havregryn, gjerne glutenfritt.
  • 1 teskje med natron.
  • 1/2 teskje kanel.
  • 0,5 dl akasiehonning eller annen søtning, se tips.
  • 1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker.
  • 2,5 – 2,6 dl fin kakemiks eller bokhvetemel.
  • 1,2 dl Cottage Cheese, bruk gjerne mager.

Tips:

Du kan også bruke sukrin eller agavesirup i stedet for honning om dette er å foretrekke.

I stedet for kakemiksen kan også bokhvetemel benyttes.

Og, vil du ha laktosefritt så bruk laktosefri gresk yoghurt.

Instruksjoner

1 – Varm ovnen til 180 grader, og klargjør samtidig en form som har plass til 12 muffins. Husk å smøre den, eller bruke egne muffinsformer, så de ikke setter seg fast!.

2 –  Mos bananene med en gaffel, og tilsett så eggene som du vipser inn helt til du får en flytende konsistens.

3 – Bland inn Cottage Cheese og honning, rør det inn med en tresleiv

4  – Tilsett alle de tørre ingrediensene, og bland det lett sammen.

5 – Rør forsiktig inn blåbærene, et er lurt å vende dem i en spiseskje med mel så de tåler stekingen best mulig!

6 – Fyll formene til toppen med muffinsblandingen, den hever seg ganske mye under steking og gir et flott resultat!

7 – La de steke på 180 grader i snaue 20 minutter. Du vet de er ferdige når du kan stikke en tannpirker inn i midten av en muffins uten at det sitter igjen røre på veien ut.

8 – La muffinsene avkjøle seg i formene i en 10 – 15 minutter, så tar du dem ut av formene og lar dem avkjøle seg helt på rist.

9 – Spis dem! Frys dem! Kos deg med dem i solen på balkongen, men det skal godt gjøres å bare spise én, så vær advart!