DessertFlytende

Pistasj is som er både fri for sukker og melk, uten spesialutstyr

Det er fullt ut mulig å lage en form for iskrem som passer for den som ønsker å kutte ned på sukkeret, og for de som kanskje ikke tåler melk. Her følger en herlig oppskrift på pistasj is som er sunnere og fremdeles smaker lekkert.

Oppskriften, og denne iskremformen er rett og slett helt perfekt for deg som vil ha dessert i hverdagen, eller feire noe uten at det blir for mye sukker. Kanskje vant du på oddsen? Eller kanskje fikk du endelig reparert gressklipperen? Det er alltid en god grunn til å kose seg, så prøv med pistasj is som er noe bedre for kroppen.

Dette er en enkel oppskrift som ikke behøver noe spesielt utstyr, og som kan gjøres klart til kvelden. Naturligvis er det ikke en fullstendig iskrem, men dette gir en god estimering på en form for iskrem. Sørg for å kose deg skikkelig og se om ikke du kan forbedre oppskriften ved å teste videre selv.

Slik denne oppskriften er satt opp så skal den kunne spises av vegetarer, laktoseintollerante, og alle andre som liker noe søtt med bedre ingredienser. Det er rett og slet bare godt, og enkelt. Vi sier middels vanskelig da litt må klaffe, men med vilje og utstyr klart så skal dette gå enkelt for enhver. Les gjennom oppskriften og følg den nøye, så har du iskrem til kvelden.

Alt du trenger er noen enkle ingredienser, en fryser, og litt tid. Det som tar lengst tid er rett og slett å vente på at blandingen stivner, og så som vi tipser om: Å myke den sakte opp i kjøleskapet. Lykke til og vel bekomne!

Mengde 4 porsjoner KATEGORI Dessert, Snacks VANSKELIGHET Middels TILBEREDNINGSTID 5+ timer, avhengig av hviletid

Ingredienser

70 g malte pistasjnøtter

1,5 dl soyamelk

120 g fullfeit kokosmelk, du vil ha og bruke den stive delen

Annonse- S2 Shopping

1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 2 vaniljestenger

3 eggeplommer

2-3 ss sukrin+, eller en annen passende form for søtning som tilsvarer for 4-6 ss sukker ( Kan jo også bare bruke sukker om du ønsker det.)

Slik gjør du det:

  1. Kok opp melken med malte pistasjnøtter og vaniljepulver på svak varme.
  2. La blandingen stå og trekke en times tid, slik får den mest mulig smak.
  3. Visp sammen eggeplommer og sukrin til en luftig eggedosis, bruk helst håndmikser.
  4. Hell melkeblandingen i en bolle, og visp den sammen med kokosmelken til du får en fin og jevn blanding.
  5. Vend blandingene du nå har inn i hverandre med en slikkepott, og ha dette så over i en rengjort boks som tåler kuldegrader.
  6. Settes i fryseren for å stivne i minst 3 til 4 timer.
  7. Isen kan være ganske hard rett fra fryseren, den bør derfor oppbevares i kjøleskapet rundt 40 minutter før servering for å tine litt og mykne, uten at den smelter.
  8. Server og nyt.