FlytendeGlutenfri

Hjemmelaget havremelk (glutenfri)

Hjemmelaget havremelk er et godt alternativ til de som ikke vil drikke vanlig kumelk.

Liker du ikke vanlig kumelk, eller bare velger å ikke drikke kumelk, så finnes det mange alternativer. Havremelk er ett av de.

Havremelk får du kjøpt i butikken, men du kan også lage det selv på kjøkkenet ditt. Det eneste du trenger, er en blender, vann og litt havregryn.

Ønsker du en litt søtere drikk, så kan du f.eks blande inn noen ss med yaconsirup eller noen søte frukter og bær.

Mengde1 porsjonKategoriFlytendeVanskelighetNybegynner
Tilberedningstid20 minutter

Ingredienser
 50 gram glutenfrie havregryn (kan bruke vanlige)
 3,50 dl vann
 litt salt om du foretrekker det

Instruksjoner
1

Legg ingrediensene i en blender og la havregrynene trekke i ca 5-10 minutter.

2

Kjør blenderen på maks styrke i ca 30 sekunder.

3

Sil ut væsken slik at havregryn-restene ikke kommer med.

4

Sett i kjøleskap og drikk når den er kjølig. Da smaker den best.

Ingredienser

Ingredienser
 50 gram glutenfrie havregryn (kan bruke vanlige)
 3,50 dl vann
 litt salt om du foretrekker det

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Legg ingrediensene i en blender og la havregrynene trekke i ca 5-10 minutter.

2

Kjør blenderen på maks styrke i ca 30 sekunder.

3

Sil ut væsken slik at havregryn-restene ikke kommer med.

4

Sett i kjøleskap og drikk når den er kjølig. Da smaker den best.

Hjemmelaget havremelk (glutenfri)