Dessert

Du kan lage en sunn dessert på bare to minutter

Ja, du leste riktig. Du kan faktisk lage en sunn dessert på to minutter, og det beste av alt er at den smaker helt utmerket. Desserten passer like bra uansett ukedag, og den kan gjerne serveres til middagsgjester.

En sunn skogsbærsorbet kan også fungere helt ypperlig som et lite mellommåltid, eller bare litt ekstra kveldskos. Smaken kan du variere med ulike typer yoghurt, frukt og bær, sitronsaft eller syltetøy om du vil.

Dette trenger du til to porsjoner:

  • 400 gram frosne skogsbær
  • 300 gram yoghurt etter smak (du kan også bruke kesam)
  • Sukrinmelis eller annet søtningsmiddel
  • Friske bær til topping

Det eneste du trenger å gjøre for å lage denne sunne desserten på to minutter, er å putte fryste bær og yoghurt (eller kesam) i en bolle, for så å mikse det med en stavmikser til det blir en glatt røre. Smak til med søtningsmiddel, for eksempel sukrinmelis.

Så har du isen over i to porsjonsbeger og topper med valgfri topping. Det kan for eksempel være en blanding av friske skogsbær. Det kan også være godt med noe crunchy, som for eksempel hakkede brente mandler uten sukker, eller hakkede nøtter.

Denne sorbeten kan lages i mange forskjellige varianter. Du kan bytte smak på yoghurten eller bytte ut bærene med hvilken som helst frukt. Tilsetter du litt sitronsaft får du den syrlige gode smaken. Du kan også tilsette honning eller syltetøy for den saks skyld. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser for hva slags sorbet du ønsker å servere gjestene. Eller kanskje du bare skal nyte den selv, mens du leter etter norske casino på nettet, eller noe annet du kan slå ihjel litt tid med.

Har du mer tid enn bare to minutter?

Hvis du vil bruke litt mer tid på å lage en sunn og deilig dessert, hvorfor ikke prøve en sukkerfri kake av gresskar med glasur av mørk sjokolade? Du kommer til å bli overrasket over hvor godt det er.

Du begynner med å dele et gresskar i to og legge bitene med skallet ned på et stekebrett med bakepapir. Bak gresskarbitene i ovenen på 200 grader til de er møre. Grav ut det møre gresskarkjøttet, ha det i en bolle og mos det med en stavmikser.

Dette trenger du:

  • 250 gram gresskarmos
  • To egg
  • to desiliter melk
  • 150 gram mel
  • 50 gram sukrin eller annet søtningsmiddel
  • en teskje bakepulver
  • en teskje kanel, kardemomme og vaniljepulver
  • muskatnøtt og nellik

Til glasuren trenger du:

  • 40 gram smør
  • 40 gram mørk sjokolade
  • 15 gram sukrin eller annet søtningsmiddel
  • en stor spiseskje kremost

Finn fram en kakeform på 20 x 30 centimeter, som du dekker med bakepapir. Rør så gresskarmosen sammen med alle de andre ingrediensene til kaken og hell røren i formen og stek den midt i ovnen på 200 grader i rundt en halvtime. Kaken skal være gjennomstekt. Dette sjekker du enkelt ved å stikke en kniv i den. Sitter det fast noe på kniven, må den stå inne litt lenger.

La gresskarkaken avkjøle seg en stund før du smører på glasuren på toppen og serverer. Du kan også toppe glasuren med grovhakket mørk sjokolade og hakkede nøtter. Bruk fantasien. Den smaker helt nydelig, så du kan fint pynte den slik at den også ser helt nydelig ut.