Dessert

To helt forskjellige sunne desserter

Etter en deilig middag er det alltid godt med en dessert. Men den trenger nødvendigvis ikke være proppfull av sukker for å smake godt. Hva med å prøve tyske potetpannekaker? Denne enkle desserten kan også lages som tilbehør eller en som en egen smårett. Den er veldig god, og både søt og salt.

Dette trenger du til fire porsjoner:

  • en løk
  • tre egg
  • salt
  • kvernet pepper
  • muskat
  • hvetemel
  • seks poteter
  • olje til steking
  • 300 gram bacon
  • eplemos
  • hakket gressløk

Begynn med å finhakke løk og ha det i en bolle. Deretter visper du inn egg, hvetemel, muskatnøtt, salt og pepper til en jevn og fin røre. Potetene skreller du og river dem grovt på et rivjern. Det er imidlertid viktig å få ut så mye væske som mulig av potetene, så et lurt tips er å legge revet potet på et kjøkkenhåndkle og klemme ut så mye væske du klarer.  På denne måten får du ut stivelsen i potetene. Bland revet potet med røren.

Varm opp en stekepanne med litt olje i og stek fire potetpannekaker av gangen i rundt 3-4 minutter, slik at de blir gylne og sprø på begge sider. Det kan være smart å la de ferdigstekte pannekakene renne av seg litt på en tallerken med kjøkkenpapir.

Hemmeligheten ligger i toppingen

Kutt bacon i små biter og stek de i stekepannen til baconet er sprøtt. Server de tyske potetpannekakene med sprøstekte baconbiter, eplemos og finhakket gressløk. Tro oss, gjestene dine kommer til å elske det.

Deilig sukkerfri sjokolademousse

Blir det for voldsomt med en såpass mettende dessert som tyske potetpannekaker med bacon og eplemos, kan du for eksempel lage en mye enklere og minst like god dessert, som heller ikke inneholder sukker – en sukkerfri sjokolademousse som kun inneholder 70 kalorier per porsjon.

Dette trenger du til fire porsjoner:

  • 200 gram gresk yoghurt (du kan også bruke kesam om du heller vil det)
  • 30 gram original kakao
  • 25 gram sukrin eller annet søtningsmiddel
  • to gelatinplater
  • eggehvite fra to egg
  • salt
  • tre fire spiseskjeer kokende vann
  • mørk sjokolade

Begynn med å blande sammen yoghurt eller kesam med kakao, søtningsmiddel og salt. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i fem minutter. Pisk eggehvitene helt til konsistensen blir luftig og nærmest skumaktig. Tommelfingerregelen er at du skal kunne snu bollen opp ned uten at noe faller ut. Da er den ferdig.

Det neste du gjøre er å presse vannet ut av gelatinplatene og røre de i tre fire spiseskjeer kokende vann, slik at de blir oppløst. Hell det så oppi yoghurtblandingen og visp det godt sammen.

Deretter vender du forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene og hakkede mørke sjokoladebiter om ønskelig. Hell sjokolademoussen i fire porsjonsformer og la de stå i kjøleskapet i rundt fire timer. Så er det bare å nyte. Sjokolademousse smaker ekstra godt med vaniljesaus og friske bær, for eksempel bringebær.

Liker du forresten å se matprogrammer? Med VPN kan du utvide mulighetene dine, ettersom du kan streame innhold fra TV-kanaler på tvers av landegrenser. Her finner du den beste VPN-guiden i Norge. Bon appetit!