Annet

Instruksjoner for påføring av uridom og urinposer til menn

Den beste produktkombinasjonen av uridom og urinpose for å lindre inkontinens varierer i henhold til ditt daglige liv og dine individuelle behov. Det er imidlertid ikke stor forskjell på å påføre og fjerne de forskjellige produktene. Her får du instruksjoner om hvordan du bruker Conveen Optima uridom og en Conveen Security Plus urinpose fra Coloplast.

Et Conveen Optima uridom påføres på samme måte som et vanlig kondom, men er laget med en åpning i enden. Her kobles uridomet til en Conveen Security Plus urinpose, som du kan bære diskré på låret. Både uridomer og urinposer finnes i flere størrelser og produktvarianter for en sikker og komfortabel passform avhengig av dine personlige behov. Det er en diskré og pålitelig løsning for menn i alle aldre med urininkontinens, som gjør at du kan føle deg trygg hele dagen.

Prosedyre for å sette på uridom

Ved bruk av uridom og urinpose er det viktig å følge bruksanvisningen for å sikre at du bruker rett størrelse og at det sitter godt.

Vask før feste:

Vask penis med mild såpe og vann én gang om dagen, eller når du skifter uridom. Barber bort hår ved penisroten.

Bruk av uridom:

 1. Hos menn med liten eller tilbaketrukket penis kan det være en fordel å ligge på siden slik at penis stikker ut.
 2. Om du ikke har barbert bort hår ved penisroten kan du bruke en våtserviett for å holde uridom og kjønnshår adskilt. Brett da våtservietten to ganger og skjær et lite hull i midten. Brett ut servietten igjen og trekk den ned over penis for å holde uridom og kjønnshår atskilt. Klipp om nødvendig håret litt ned. Ta av og kast våtservietten når uridomet er på plass.
 3. Ta uridomet ut av pakningen og plasser det over penishodet.
 4. La det være litt rom mellom penis og den rillede kanten på uridomet. Trekk forhuden godt frem ved påsetting.
 5. Rull uridomet forsiktig på ved å dra i den doble påføringsstrippen.
 6. Etter påsetting klemmer du rundt penis for å sikre at uridomet har festet godt. For sikker påsetting er det viktig at uridomet ikke er lengre enn penis.

Uridomet kan sitte i opptil 24 timer. Dette bør ikke overskrides for å sikre god hygiene og redusere risikoen for urinveisinfeksjoner.

Fjerning av uridom:

 1. Fjern koblingen til urinposen fra uridomet.
 2. Ved fjerning av uridom, rull det forsiktig av. Hvis uridomet sitter godt på, kan det hjelpe med lunkent vann ved skift. Et annet råd kan være å holde rundt uridomet med en lunken vaskeklut før det tas av.
 3. Både uridom og innpakning kan kastes sammen med det vanlige husholdningsavfallet. Ikke kast den i toalettet.

Prosedyre for å feste urinpose

Vask før påføring:

 1. Start alltid med å vaske hendene med en mild såpe.

Du kan bruke rene medisinske engangshansker gjennom hele prosedyren hvis ønskelig.

Feste urinposen:

 1. Koble urinposen til uridomet ved å sette koblingen til urinposen på uridomet. Dytt den godt inntil for sikker kobling.
 2. Urinposer finnes med forskjellige slangelengder, slik at du kan plassere posen der du vil på låret eller leggen. Du kan også kutte inn slangen slik at du får akkurat den lengden du trenger.
 3. Du må kutte i det glatte stykket av slangen. Når du kutter, la så mye av det glatte stykket være igjen som mulig, slik at koblingen kan festes.
 4. Ved bruk av ny pose kan litt luft blåses inn i posen for å unngå vakuum.
 5. Lukk utløpet ved å trykke lukkeklemmen oppover til du hører et lite klikk.
 6. Fest festebåndet til urinposen. Bruk det bredeste båndet på toppen av posen. Fest knappene i hullene i toppen og bunnen av posen.
 7. Fest posen til låret eller leggen ved hjelp av de to festebåndene.
 8. Posen skal sitte behagelig, og ikke for stramt slik at den stenger for blodtilførselen.
 9. Tøm posen regelmessig, og gjerne når den er halvfull for din egen komfort. Noen synes det er lettest å fjerne de nedre fikseringsstroppene før man tømmer innholdet i posen ned i toalettet.
 10. Når posen er tom, tørk av utløpet med toalettpapir.
 11. Husk alltid å lukke utløpet igjen, ellers vil du oppleve lekkasje.

Urinposen skiftes 1-2 ganger per uke, eller etter behov.

Fjerning av urinpose:

 1. Når du skifter urinposen, tøm først posen.
 2. Fjern deretter posen fra uridomet ved å vri koblingen forsiktig ut av åpningen i uridomet.
 3. Fjern festebåndene fra posen, som kan vaskes og gjenbrukes.
 4. Både posen og emballasjen kan kastes sammen med det vanlige husholdningsavfallet. Ikke skyll urinposen ned i toalettet.
 5. Urinposen er et engangsprodukt og er ikke laget for å vaskes, desinfiseres eller steriliseres

Avslutt alltid med å vaske hendene.

Hvorfor velge Coloplasts produktløsninger?

For å utvikle nye og bedre løsninger, prioriterer Coloplast tid og ressurser i å forstå brukernes behov og daglige utfordringer. Det betyr at Coloplast kan tilby et bredt spekter av produkter, for å dekke ulike behov.

Bestill vareprøver på uridom og urinposer gratis hos Coloplast

Diskré og pålitelige hjelpemidler kan være til god hjelp dersom du som mann opplever ufrivillig vannlating. Er du i tvil om hvilken uridom og urinpose du bør velge, kan du alltid bestille gratis prøver hos Coloplast. På den måten kan du enkelt og raskt prøve de forskjellige produktvariantene for å finne akkurat de som gjør hverdagen din enklere. Coloplast har også gratis frakt på alle bestillinger.