AnnetBarTips

Vin og sunne desserter

Du visste det kanskje ikke, men det er de søte vinene som passer best til dessert. Og slike søte viner fins det mange av. De er naturlig mer sukret en andre viner, men gud så godt de smaker.

Vil du ha en samling av gode søte viner, bør du kanskje vurdere et vinskap å ha i kjelleren eller tilegnet rom i huset. Noen foretrekker å ha et vinkjøleskap i foajeen, eller et rom de forsøker å få til å se flott ut. Med et slikt frittstående vinskap vil man ha akkurat det man trenger til vin og sunne desserter.

Sjekk ut https://www.wineandbarrels.no/nettbutikk/2-vinskap-vinkjoeleskap/ for vinskap, vinkjøleskap og frittstående vinskap. Her er noen søte viner du kan sjekke ut.

Sauternes

Denne sveitsiske vinen passer så utmerket til kaker. Enten man velger gulrotkake eller bløtkake med jordbær og banan, så er Sauternes en av vinnerne av dessertvin. Men det fins mange flere du kan putte i vinskapet ditt.

Recioto

Recioto er en italiensk søtvin som er en deilig rød dessertvin. Nokså krydret kan man se for seg relativt mange sunne desserter å drikke Recioto til. En av mange dessertviner å fylle inn i vinskapet når man skal ha selskap.

Eiswein

Ja, vi skjønner alle at dette er en vin for de kjølige iskremene. Eiswein fra Tyskland er en lys dessertvin som gjør seg godt til dessert, og ikke minst i vinskapet. Eiswein og de andre vinene er bare noen få utvalgte i en stor rekke søte dessertviner.

Hvorfor velge vin til dessert?

Mange tenker at vin passer kun til overdådige middager. Men det er først når man har fått smaken på dessert og vin at man forstår essensen av det. Fyll opp et vinskap med et stort utvalg viner, slik at du kan servere det gjestene ønsker når de kommer på besøk. Overrask dem med en siste salutt, vin til dessert som du har laget selv.