Vannmelongelé
Mange tenker kanskje på vannmelon som en frukt som kun inneholder vann og fruktsukker. Men, dette er ganske langt fra sannheten. Vannmelon inneholder også vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Vannmelon inneholder bl.a en del vitamin C, som er viktig for at kroppen skal fungere optimalt. En god vannmelon er ofte fast i skallet, og den skal ha en skarp grønn farge. Unngå vannmeloner som har myke områder, da de kan være dårlige på smak.
Det som er fint med vannmelon, er at du alltid slukker tørsten når du spiser denne fantastiske saftige frukten. Den inneholder svært mye vann, og gjør at du sannsynligvis ikke trenger å drikke så mye når du inntar vannmelon.
Gelatin består av protein og er et bra tilskudd for å reparere skader i kroppen. Gelatin bygger opp kollagen i kroppen, ordner opp i tarmskader og normaliserer magesyreproduksjonen. Mange i den moderne verden har en eller annen form for ubalanse i kroppen, og man bør derfor innta gelatin i ny og ne.
Bland ut gelatin i varmt vann. Rør godt, slik at alt blir løst opp.
Del melonen i to like store deler.
Ta ut melonkjøttet med en stor skje. Legg alt kjøttet i en blender.
Miks alt godt sammen, sammen med gelatinblandingen.
Når alt er mikset godt sammen, så helles blandingen tilbake i vannmelonen.
Sett kjølig i minst 2 timer. Skjær så opp i passe biter, og servér.
0 porsjoner
1 stor porsjon (vannmelon)
- Amount per serving
- Kalorier1454
- % av daglig verdi*
- Fett (totalt) 7g9%
- Mettet fett 1g5%
- Trans Fat 2g
- Natrium 105mg5%
- Karbohydrat (totalt) 341g124%
- Kostfiber 18g65%
- Total Sugars 280g
- Protein 53g
- Vitamin A 514mcg58%
- Vitamin C 610mg678%
- Kalsium 34mg3%
- Jern 62mg345%
- Kalium 5065mg108%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingredienser
Instruksjoner
Bland ut gelatin i varmt vann. Rør godt, slik at alt blir løst opp.
Del melonen i to like store deler.
Ta ut melonkjøttet med en stor skje. Legg alt kjøttet i en blender.
Miks alt godt sammen, sammen med gelatinblandingen.
Når alt er mikset godt sammen, så helles blandingen tilbake i vannmelonen.
Sett kjølig i minst 2 timer. Skjær så opp i passe biter, og servér.