Dessert

Vannmelongelé

Mange tenker kanskje på vannmelon som en frukt som kun inneholder vann og fruktsukker. Men, dette er ganske langt fra sannheten. Vannmelon inneholder også vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Vannmelon inneholder bl.a en del vitamin C, som er viktig for at kroppen skal fungere optimalt. En god vannmelon er ofte fast i skallet, og den skal ha en skarp grønn farge. Unngå vannmeloner som har myke områder, da de kan være dårlige på smak.

Det som er fint med vannmelon, er at du alltid slukker tørsten når du spiser denne fantastiske saftige frukten. Den inneholder svært mye vann, og gjør at du sannsynligvis ikke trenger å drikke så mye når du inntar vannmelon.

Gelatin består av protein og er et bra tilskudd for å reparere skader i kroppen. Gelatin bygger opp kollagen i kroppen, ordner opp i tarmskader og normaliserer magesyreproduksjonen. Mange i den moderne verden har en eller annen form for ubalanse i kroppen, og man bør derfor innta gelatin i ny og ne.

Mengde1 porsjonKategoriDessertVanskelighetNybegynner
Tilberedningstid2 timer 45 minutter

Ingredienser
 1 stk stor vannmelon
 2 ss gelatin
 1 dl vann (ca)

Instruksjoner
1

Bland ut gelatin i varmt vann. Rør godt, slik at alt blir løst opp.

2

Del melonen i to like store deler.

3

Ta ut melonkjøttet med en stor skje. Legg alt kjøttet i en blender.

4

Miks alt godt sammen, sammen med gelatinblandingen.

5

Når alt er mikset godt sammen, så helles blandingen tilbake i vannmelonen.

6

Sett kjølig i minst 2 timer. Skjær så opp i passe biter, og servér.

Næringsinnhold

Porsjonstørrelse 1 stor porsjon (vannmelon)


Mengde per porsjon
Kalorier 1454Kalorier fra fett 63
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 7g11%
Mettet fett 1g5%
Transfett 2g
Natrium 105mg5%
Kalium 5065mg145%
Karbohydrat (totalt) 341g114%
Kostfiber 18g72%
Sukker 280g
Protein 53g106%

Vitamin A 514%
Vitamin C 610%
Kalsium 34%
Jern 62%

* Prosentvis daglige verdier er basert på et kosthold på 2000 kalorier. Din daglige verdi kan være høyere eller lavere avhengig av kaloribehov.

Ingredienser

Ingredienser
 1 stk stor vannmelon
 2 ss gelatin
 1 dl vann (ca)

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Bland ut gelatin i varmt vann. Rør godt, slik at alt blir løst opp.

2

Del melonen i to like store deler.

3

Ta ut melonkjøttet med en stor skje. Legg alt kjøttet i en blender.

4

Miks alt godt sammen, sammen med gelatinblandingen.

5

Når alt er mikset godt sammen, så helles blandingen tilbake i vannmelonen.

6

Sett kjølig i minst 2 timer. Skjær så opp i passe biter, og servér.

Vannmelongelé