AnnetHelse

Mye sukker i hverdagen kan unngås

For mange er desserter noe de MÅ ha etter enhver middag, mens andre har gjerne en dessert en eller to ganger i uken. Etter en deilig middag, så smaker det fortreffelig med noe søtt etterpå, med en kopp kaffe så klart. Kaffe og dessert hører sammen som hender og hansker.

Når de fleste av oss tenker på dessert så er det som oftest veldig søte ting, som for eksempel kaker, puddinger, iskrem og andre produkter og matvarer med utrolig høyt sukker innhold. Akkurat dette er det også satt veldig fokus på når det gjelder helsen vår. For mye sukker kan være skadelig for oss og vi lett kan utvikle diabetes.Om vi skulle være uheldig å utvikle diabetes, så kan man i likhet med mange andre hjemmetester (som graviditetstest, kjønnssykdommer, fertilitetstest osv), få tak i tester og utstyr til å følge med på blodsukkernivået. Se eventuelt mer om dette hos Selvsjekk.com.

Alternativer til kaker og puddinger til dessert

Med asiatisk opprinnelse så har jeg lært at det er mye annet godt enn bare kaker og puddinger man kan få i seg når søtsuget melder seg. Jeg sier ikke at asiatere ikke liker søte ting, tvert i mot. Faktisk så er enkelte kaker og desserter så ekstremt søte at man nesten blir kvalm av det.

Men asiatere er faktisk veldig flinke til å finne andre alternativer til kaker , som for eksempel frukt. Frukt er noe som det finnes en mangfold av i asia. Mango, ananas, bananer, dragefrukt, stjernefrukt og mye mer. Kombiner disse sammen med kokosmelk, så har du en uimotståelig og sunn dessert foran deg. Kokosmelk er ganske undervurdert her i Europa, noe som er veldig dumt.

De ulike fruktene kan nytes alene eller mikses sammen med med de andre. En meget populær dessert i det kjente ferielandet Thailand har en knallgod dessert basert på solmodne søt mango, sticky rice og kokosmelk. Denne desserten smaker så himmelsk at mange thai restauranter her i hjemme i Norge har det på menyen sin. Selvsagt er det litt sukker i denne desserten, men i mye mindre mengde enn i for eksempel en stykke ostekake (er forresten en stor fan av ostekake).

Har man ikke eksotiske frukter kan man enkelt også benytte seg av de fruktene man finner i disken på butikken også. Lag en herlig frisk fruktsalat med litt vaniljesaus, og du har en velsmakende dessert. Angående vaniljesausen kan du nå velge mellom med og uten sukker variantene.