Dessert

Amerikanske pannekaker – for dessert, frokost, og snacks

MENGDE 4 porsjoner

KATEGORI Dessert og frokost VANSKELIGHET Nybegynner TILBEREDNINGSTID 30 minutter

Hvem liker vel ikke pannekaker? De er perfekte til frokost, med ekstra søtning nydelige som dessert, og utgjør en herlig godbit på ettermiddagen. De amerikanske pannekakene er verdenskjente og her følger en lett og god oppskrift du kan prøve på.

Selv spiser jeg dem mens jeg sitter på lenkeguiden.no og følger rundt inn i små hull rundt om og surfer på nett, og leser nyheter med mer om morgenen. Men jeg vet og at de passer perfekt for de minste i familien som lunsj på en søndag. Pannekaker er alltid stas, og er et multitool av en matbit.

Ingredienser

  • 50 g smør.
  • 2 ½ dl helmelk.
  • 2 stk egg.
  • 3 dl hvetemel.
  • 2 ts bakepulver.
  • ½ ts salt.
  • 1 ss sukker (kan her bruke andre søtningsmidler).

Tilbehør

  • 2 ss sirup eller syltetøy (kan sløyfes).
  • 4 ss valnøtter.
  • Annet du liker å ha på pannekaker, brunost er godt, og krem likeså, er kun fantasien som stanser deg.

Tips:
Du kan gjerne bruke andre søtningsmidler med lavere kaloriinnhold, og også lage en 50/50 blanding med grovere sammalt hvete for å få en sunnere pannekake.

Slik gjør du det:

Smelt smøret og tilsett melken. Deretter visper du inn eggene.

Bland alt sukkeret, salt, hvetemel, og bakepulver i en bolle.

Rør inn blandingen av smør, melk og egg.

La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Ikke hopp over dette! Det er viktig at røren får hvile slik at den får rett konsistens før steking.

TIPS: Dersom du vil ha litt tidsfordriv er det bare å hive seg inn på startsiden for å dykke ned i en verden av moro, og spennende lenker mens du venter på at røren skal ha hevet nok.

5 Stek pannekakene, de skal ha ca. 10 – 15 cm i diameter (ca. halvannen til to spiseskjeer med røre per pannekake). Når pannekakerøren har svellet opp og begynner å boble på toppen i pannen er det på tide å vende dem med en stekespade.

Stable alle de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken.

Nytes med toppingen du liker! Og passer perfekt som frokost, eller når som helst.

Tips

For den som virkelig vil ha dem ekstra søte, og kanskje bruke dem som dessertpannekaker er det bare å øke mengden av søtning. Dette finner du ut av selv med litt triksing. Basisoppskriften er derimot beregnet for en litt mildere søthet, og å så ha søtt pålegg og andre toppinger på. For eksempel Nutella og bananer, eller noe så traust som brunost fungerer supert på disse pannekakene. Glem heller ikke klassikerne sirup, syltetøy, og krem. Prøv også oppskriften vår på sunne pannekaker.

Håper det smaker og skulle du ha innspill, ideer eller tilbakemelding er det bare å sende en epost. Det er alltid gøy å høre om en ny vri på klassiske pannekaker fra USA.

Vel bekomne, og god appetitt!