DessertKjeks og boller

Ravioli av eple

Denne oppskriften er veldig enkel, og veldig god. Se hvordan jeg lager ravioli av eple.

Ravioli blir ofte brukt om en type pasta hvor man pakker inn fyll mellom to pastaplater. Fyllet inneholder gjerne fisk, kjøtt eller ost.

Ravioli av eple derimot, inneholder ikke kjøtt, ost eller fisk. Men…wait for it….EPLE! Det er selvfølgelig noe mer enn bare eple, men eple blir på en måte pastaen rundt fyllet. Fyllet består av nøtter (i dette tilfellet pecan), kokosolje, lønnesirup og vann. Fyllet skal bli fast og litt vått. Ikke rennende.

Jeg vet ikke helt i hvilken kategori jeg skal plassere eple av ravioli, men jeg tror at kjeks er et passende navn. Jeg tror kanskje at definisjonen av kjeks er at de skal være nokså tørre slik at de kan holde seg lenge, så om du varmer disse lenge nok, så går de nok under kjeks. Disse egner seg utmerket ved siden av kaffe eller te, på fjellet, som mat til lunsjen når du er på jobb eller som godteri når du vil ha noe ekstra godt og søtt. Søtningen bestemmer du selv. Ekte lønnesirup er søtt, men et langt bedre alternativ til sukrose (vanlig sukker).

Mengde1 porsjonKategoriDessert, Kjeks og bollerVanskelighetMedium
Tilberedningstid3 timer

Ingredienser
 2 stk epler
 kokosolje
 lønnesirup
 kanel
FYLL:
 150 gram pecannøtter
 2 ss kokosolje
 2 ss lønnesirup
 vann etter behov

Instruksjoner
1

Fjern skallet fra eplene

2

Kutt opp eplene i små chips-flak

3

Legg eple-chipsen i en bolle slik at det blir ett lag med eple

4

Hell over noen dråper kokosolje og lønnesirup

5

Tilsett litt kanel (er du glad i kanel, bruk mye)

6

Gjenta punkt 3-5 til du ikke har mer eple

7

Dehydrer eplene i ca 30 minutter på 50 grader varmluft med åpning i stekovn

Fyll:
8

Legg pecannøttene i en blender

9

Tilsett kokosolje og lønnesirup

10

Massen skal bli litt våt, men fast. Litt som peanøttsmør.

11

Legg så eple-chipsen på et stekebrett, og legg en liten klatt med fyll på midten. Legg så et nytt eple-chips på toppen og press den ned for å skvise fyllet ut til kantene. Dette fungerer som lim slik at du kan lukke eplene.

12

Legg mer kanel på toppen om du ønsker det.

13

Dehydreres på 50-80 grader varmluft i ca 2 timer. Kan også stekes på høyere temperatur og redusert steketid.

Merk:
14

Til mer du dehydrerer, desto sprøere blir raviolien. Prøv deg fram i forhold til hva du liker best.

Næringsinnhold

0 porsjoner

Serving size

pr. 100 gram


Amount per serving
Kalorier500

Ingredienser

Ingredienser
 2 stk epler
 kokosolje
 lønnesirup
 kanel
FYLL:
 150 gram pecannøtter
 2 ss kokosolje
 2 ss lønnesirup
 vann etter behov

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Fjern skallet fra eplene

2

Kutt opp eplene i små chips-flak

3

Legg eple-chipsen i en bolle slik at det blir ett lag med eple

4

Hell over noen dråper kokosolje og lønnesirup

5

Tilsett litt kanel (er du glad i kanel, bruk mye)

6

Gjenta punkt 3-5 til du ikke har mer eple

7

Dehydrer eplene i ca 30 minutter på 50 grader varmluft med åpning i stekovn

Fyll:
8

Legg pecannøttene i en blender

9

Tilsett kokosolje og lønnesirup

10

Massen skal bli litt våt, men fast. Litt som peanøttsmør.

11

Legg så eple-chipsen på et stekebrett, og legg en liten klatt med fyll på midten. Legg så et nytt eple-chips på toppen og press den ned for å skvise fyllet ut til kantene. Dette fungerer som lim slik at du kan lukke eplene.

12

Legg mer kanel på toppen om du ønsker det.

13

Dehydreres på 50-80 grader varmluft i ca 2 timer. Kan også stekes på høyere temperatur og redusert steketid.

Merk:
14

Til mer du dehydrerer, desto sprøere blir raviolien. Prøv deg fram i forhold til hva du liker best.

Notes

Ravioli av eple